Ajankohtaista CFA:ssa ja CFF:ssä

Cat Fanciers of Finland ry isännöi
ensimmäistä Region 9-Europe Palkintagaalaa!

Cat Fanciers of Finland ry isännöi ensimmäistä Euroopan Regionan palkintagaalaa elokuussa 2013. Lisätietoja löydät näyttelyt ja AB linkkien alta.

 

Pauli Huhtaniemi valittu
Euroopan Regional Directoriksi!

Cat Fanciers of Finland ry:n puheenjohtaja Pauli Huhtaniemi on valittu CFA:n Euroopan Regional Directoriksi kesäkuun lopussa järjestetyssä CFA:n vuosikokouksessa Bostonissa, USA:ssa. Regional Directorin pesti on kaksivuotinen.

CFA:n International Division - Europe muuttui CFA:n täysivaltaiseksi jäseneksi CFA Region 9 - Europaaksi toukokuun 2012 alussa. Huhtaniemi on ensimmäinen tehtävään valittu henkilö. Regional Directorin pääsääntöinen tehtävä on huolehtia CFA:n toiminnasta regioonan alueella ja Regional Director on jäsen CFA:n ylimmässä päättävässä elimessä, CFA:n hallituksessa.

Äänestyksen tulokset:
Tony Bachelor, Tanska - 2 ääntä
Frederic Goedert, Ranska - 4 ääntä
Pauli Huhtaniemi, Suomi - 13 ääntä
Kaikenkaikkiaan 19 ääntä annettiin Euroopasta.
Yhtään annetuista äänistä ei hylätty.

CFA:n uudistunut Noviisiluokka!

CFA:han rekisteröimättömien aikuisten kissojen eli niin kutsuttujen noviisien kilpaileminen CFA-näyttelyissä on uudistunut. Uudistus tarjoaa entistä houkuttelevamman mahdollisuuden osallistua CFA-näyttelyihin joko perinteikkääseen Noviisiluokkaan tai laajennettuun Noviisiluokkaan eli TRN- luokkaan.

Lue lisää Noviisiluokkien muutoksista täältä.

Lue myös muutoksista näyttelysääntöihin CFA-rekisteröityjen kissojen osalta alla.

 

Muutoksia Exoticin rekisteröintiin

Pitkäkarvaiset Exotic (myöh ELH) saivat näyttelyoikeuden kauden 2009-2010 alusta. Osana tätä kompromissia päätettiin siitä, että exotic kasvatuksessa pentueen rekisteröimiseksi ja näyttelyoikeuden saamiseksi toisen vanhemmista täytyy olla lyhytkarvainen exotic. Toisin sanoen kiellettiin ELH x ELH tai ELH x persialainen yhdistelmät ja tälläisistä yhdistelmistä syntyneitä kissoja ei rekisteröity. Nyt CFA:n hallitus on viime viikonlopun kokouksessa päättänyt hyväksyä nämä rekisteröinnit ja päätös on voimassa välittömästi.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Exotic kasvatuksessa ei ole enää tuota lyhytkarvaisuus rajoitetta toiselle vanhemmista - kaksi pitkäkarvaista saa yhdistää keskenään ja pennut rekisteröidään pitkäkarvaisiksi exoticeiksi (lyhytkarvaista exoticiahan ei voi syntyä yhdistämällä kaksi pitkäkarvaista kissaa). Kissat myös saavat näyttelyoikeuden - näyttelyoikeuden osalta on huomioitava, että koska ELH:t kilpailevat persialaisten kanssa, täytyy kissojen värin ja kuvion olla persialaisten standardin mukaisesti hyväksyttyjä (täplikäs ei ole persialaiselle hyväksytty kuvio, joten täplikkäitä ELH ei voi näyttelyttää muuten kuin rekisteröimällä ne tiikeriksi).

Tämän muutoksen on hyväksynyt sekä exotic että persialais rotuneuvostot.

Mikä on pitkäkarvainen exotic?
Pitkäkarvainen exotic on FIFeläisittäin sanottuna persialaiskissa, jonka taustasta löytyy exotic. Tämän exotic-taustansa takia CFA ei rekisteröi kissaa persialaiseksi, sillä persialaiselle vaaditaan täysin puhdes persialaistausta.

Kissojen yksilöllinen rekisteröiti nyt mahdollista
CFA:n on-line palveluiden kautta

Oletko saanut kissasi kasvattajalta ns blue- tai yellow slipin? Jos olet, voit nyt suorittaa kissasi yksilöllisen rekisteröinnin on-linena CFA:n kotisivujen kautta. Palvelu on saatavilla osoitteessa: http://www.cfa.org/client/registrationindex.aspx .

Käyttääksesi palvelua sinulla täytyy olla kasvattajalta blue- tai yellow slip (lue tietoa eri slipeistä täältä) ja siihen merkittynä vain kasvattajan tietämät koodit (litter number ja PIN-code) pentueen rekisteröinnille ja mahdollisille kasvatus-oikeuksille. Ilman näitä tietoja ei kissan yksilöllinen rekisteröinti ole mahdollista.

Palvelu ei vaadi rekisteröitymistä. Saat vahvistuksen sähköpostiisi ja myöhemmin CFA-toimittaa sinulle sähköpostiisi pdf-tiedostona green slipin todistuksena yksilöllisestä rekisteröinnistä.

Muutoksia näyttelysääntöihin
näyttelykaudelle 2011-2012

CFA:n uusi näyttelykausi alkoi toukokuun 2011 alussa ja jatkuu huhtikuun 2012 loppuun saakka. Onnea kaikille uudelle näyttelykaudelle!

Uusi kausi toi kaksi varsin merkittävää muutosta näyttelysääntöihin:

Avoimen luokan kissat eivät enää kerää Winners Ribboneita (WR) valmis-tuakseen Championiksi tai Premieriksi vaan avoimen luokan kissa valmistuu titteliinsä kun kuusi tuomaria on käsittelyt kissan (ns Qualifying Rings) ilman hylkäystä. Noviisiluokkien kissoihin tällä muutoksella ei ole vaikutusta ja noviisit keräävät edelleenkin Winners Ribboneita.

Mikä muutos tässä oikein on?
Tähän asti Winners Ribbon on myönnetty värissään avoimen luokan parhaimmalle kissalle eli jos on ollut vaikkapa neljä avoimenluokan ruskeatabbyvalkoista maine coon urosta, on tuomari sijoittanut kissat järjestykseen 1-3 ja neljäs kissa ei ole saanut mitään muuta kuin arvostelun. Vain paras kissa saanut WR ja keräämällä kuusi WR:ää kissa on valmistunut CH tai PR -titteliin. Nyt tuomari edelleen sijoittaa kissat samalla tavoin järjestykseen, mutta mikäli tuomari ei hylkää kissaa, lasketaan arvostelu mukaan titteliin tarvittavaa kuuteen rinkiin ja kaikki neljä kissaa voivat valmistua samassa näyttelyssä CH tai PR -titteliin.

Mitä hyötyä tästä oikein on?
Näytteilleasettaja, jolla on useita samanvärisiä kissoja voi tuoda kissat kaikki kerrallaan näyttelyyn hakemaan CH tai PR -titteliä, eikä hänen tarvitse porrastaa kissoja eri näyttelyihin.

Avoimen luokan kissat alkavat kerätä pisteitä Grand Champion tai Grand Premier - titteliin jo avoimessa luokassa. Grandiksi ei kuitenkaan voi valmistua ennen kuin Champion tai Premier -titteliin vaadittavat kuusi hyväksyttävää rinkiä on suoritettu. Noviisiluokan kissojen osalta grandipisteet eivät kerry.

Mikä muutos tässä oikein on?
Tähän asti vain Champion tai Premier -luokkien kissat ovat keränneet pisteitä Grandi-titteliin, ensin rodun sisällä ja sitten Champion/Premier -finaalissa. Nyt Avoimen ja Champion/Premier -luokkien kaikki kissat on yhdistetty tuomareiden papereissa ja tuomari ei tiedä mikä kissoista on Avoimen tai Champion/Premier -luokan kissa. Hän valitsee parhaimman Championinsa/Premierinsä kaikista näiden luokkien kissoista. Jos kissa on oikeasti Avoimen luokan kissa, saa kissa pitää saavuttamansa grandipisteet ja ne lasketaan mukaan Grandi-titteliä varten. Kissa ei kuitenkaan voi valmistua ennen kuin kaikki Champion tai Premier - titteliin vaadittavat kuusi hyväksyttyä arvostelurinkiä on suoritettu ja CH/PR -titteli lunastettu

Mitä hyöytä tästä oikein on?
Grandipisteiden keruu alkaa heti kun kissa siirtyy aikuisten tai kastraattiluokkaan. Sekä rodun sisällä että CH/PR -finaaleissa jaettavat pisteet lisääntyvät ja vaikean Grandi-tittelin saavuttaminen helpottuu. Pistemääriä ei kuitenkaan ole muutettu vaan Grand Champion -titteli saadaan edelleen 200 pisteellä ja Grand Premier -titteli 75 pisteellä. Vaikkakin jaettava CH/PR-pistemäärä nousee, samalla myös kilpailu pisteistä kovenee.

Aiheuttavatko nämä näyttelysääntöjen muutokset muutoksia näyttelyihin ilmoittautumiseen?
Näyttelyihin ilmoittautumisiin näillä muutoksilla ei ole merkitystä. Aikuinen kissa ilmoitetaan näyttelyihin samoin kuin tähänkin asti. Luettelossa nämä Avoimen ja CH/PR -luokkien kissat on myös listattu kuten pitääkin, muutos on tehtynä ainoastaan tuomareiden papereihin.

Näyttelyssä ainoa muutos on se, että jos luokkakohtaista kilpailua on enemmän kuin 3, on syytä varmistaa arvostelun jälkeen clerkiltä tai master clerkiltä se, onko tuomari hyväksyttävästi arvostellut kissan (= ei ole antanut sille hylkäystä), sillä sijojen 4 jälkeen ei toistaiseksi ole olemassa hyväksyttävästä arvostelusta kertovaa ribbonia.

CFA:n näyttelysäännöt ovat luettavissa kokonaisuudessaan PDF-tiedostona CFA:n kotisivuilla: http://cfa.org/documents/forms/11-12showrules.pdf

 

Cat Fanciers of Finland ry